Salida de campo: el Delta del Llobregat
FacebookTwitterLinkedInRSS Feed

Os proponemos un plan muy interesante para la mañana del sábado 18 de febrero. Escuchad: ¿qué mejor que celebrar el habernos quitado de encima los exámenes para dar un paseo por el Delta del Llobregat?

El plan es el siguiente: nos encontraremos el 18/2 a las 9:30 de la mañana en la entrada a la zona protegida de Cal Tet. Un especialista de SEO/Birdlife nos dará una pequeña charla introductoria y pasaremos a recorrer la zona de Cal Tet. Si habéis ido a las visitas anteriores organizadas por Luis Molero, podréis cerrar el ciclo del agua que iniciamos en la depuradora de El Prat, dado que es allí donde se vierte el agua de la instalación.

Además, vamos a disponer de prismáticos y telescopios de tierra para ver las aves invernantes y podremos recorrer este espacio de nueva creación como compensación ambiental de los espacios naturales desaparecidos por la ampliación del puerto y el desvío del antiguo cauce del río.

El precio de la actividad es de 5,00 euros (9,00 euros para los no socios de AAECAD), destinados a la contratación del guía.

Inscríbete rellenando el siguiente formulario: Inscripción actividad salida de campo Delta del Llobregat

Os dejamos algo de información adicional para descubrir qué os encontraréis durante la visita y cómo llegar al punto de encuentro. Si necesitáis más datos o tenéis cualquier tipo de duda, podéis escribirnos a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..


Os esperamos.Sortida a les Reserves Naturals del Delta del Llobregat


Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges i  visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen.

Tot i que durant molts segles, fou una terra inhòspita, el delta actual és un espai transformat per l’acció humana. Les diferents etapes han deixat empremta sobre el territori, que s’ha convertit en un mosaic de paisatges: espais naturals, conreus, zones urbanes, industrials i de serveis, xarxa viària i ferroviària, i infraestructures com el Port i l’Aeroport. El marge esquerre del riu Llobregat es va  transformar ràpidament  i avui dia gairebé no hi queden terrenys naturals ni agrícoles. El marge dret, en canvi, acull les restes d’aiguamolls litorals, algunes platges i pinedes ben conservades i també zones agrícoles i humanitzades.

En la sortida visitarem la zona de Cal Tet, al Prat de Llobregat. Recorrerem tota la zona seguint els diferents itineraris, tant per poder observar la varietat d'avifauna que es concentra a les llacunes i a la zona de la platja. Així mateix, i al llarg del recorregut aprofitarem per parlar de l'origen de Cal Tet, uns espais naturals de nova creació com a compensació ambiental degut a la desaparició dels antics espais naturals degut a l'ampliació del port i el desviament de l'antiga llera del riu, dels calaixos de depuració d'aigua i de la difícil gestió de tots els espais naturals del delta per la forta pressió humana i d'infraestructures que tenen.

Cal Tet (Espais Naturals del riu)

Com arribar-hi amb vehicle privat
Un cop al Prat de Llobregat cal seguir les indicacions que porten a la platja. Passat el cementiri, cal desviar-se a la primera rotonda i seguir les indicacions de ”Espais Naturals del Riu”. Allà es pot deixar el vehicle a l'aparcament senyalitzat.